Buletin informativ GRUI

Vizita a avut loc la invitația președintelui Adunării Naționale (parlamentul) a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo.

Din delegația condusă de deputatul Ioan Cupșa, președintele Grupului parlamentar de prietenie România – Republica Coreea, au făcut parte: deputatul Miklós Zoltán, vicepreședintele Grupului; deputații Dan-Cristian Popescu și Florin-Claudiu Neaga și senatorul Ștefan Pălărie, membri ai Grupului; deputatul Ben-Oni Ardelean, fost președinte al Grupului.

 

Programul a inclus întâlniri cu: Kim Jin-pyo, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea; Woo Sangh-ho, preşedintele Grupului de prietenie cu România din legislativul coreean; profesori ai Institutului pentru Relații Internaționale – ILMIN din cadrul Universității Coreea. De asemenea, oaspeții români au participat la o masă rotundă, alături de reprezentanţi ai unor companii coreene interesate de oportunitățile de afaceri din țara noastră, și au avut întâlniri cu membri ai conducerii Asociației Baroului Coreean și ai Colegiului Medicilor Coreeni. 

Parlamentarii români au participat și la evenimentul prin care Ambasada României în Republica Coreea a marcat Ziua Mărțișorului, la care au fost invitați membri ai comunității româneşti, reprezentanți ai mediului de afaceri sud-coreean şi ai unor importante asociații culturale locale.