Buletin informativ GRUI

La reuniune au participat deputații Mircea Fechet, Dănuț Aelenei și Zakarias Zoltán, membri ai Comitetului Director al GRUI. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Grupul britanic al UIP, cu ocazia Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice – COP 26.

Programul a inclus o sesiune de informare privind stadiul negocierilor din cadrul COP 26, un panel cu tema Finanțarea combaterii schimbărilor climatice și o sesiune de dezbateri pe tema Pierderile și prejudiciile cauzate de schimbările climatice.

Cei peste 200 de parlamentari prezenți au intrat în dialog cu experți și negociatori guvernamentali, având oportunitatea de a se informa în mod direct despre principalele aspecte și orientări majore ale COP 26 și de a face un schimb de opinii și experiență privind privind măsurile necesare pentru transpunerea în practică a Acordului de la Paris și a Planului UIP de acţiune parlamentară privind schimbările climatice.

Documentul final al reuniunii conține recomandări în atenția parlamentelor și executivelor naționale, în sprijinul reducerii impactului schimbărilor climatice în contextul strategiilor de redresare și de reconstrucție post-COVID-19.