Ghidul ”Nutriția și sistemele alimentare”
Realizat de UIP și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și cu alte organizații internaționale, ghidul oferă parlamentarilor recomandări privind modul în care pot acționa, în exercitarea funcțiilor legislativă, bugetară și de control, pentru combaterea malnutriției, în toate formele sale.
Conform publicației, la nivel global, una din trei persoane suferă de cel puțin o formă de malnutriție și toate țările se confruntă cu provocări legate de subnutriție, deficit de micronutrienți, supraponderabilitate, obezitate sau boli netransmisibile determinate de regimul alimentar.
Impactul malnutriției asupra economiei globale este estimat la 3,5 trilioane de dolari pe an.
Ghidul, al cărui conținut integral poate fi consultat aici, conține îndrumări practice în scopul promovării, la nivel parlamentar, în funcție de contextul național și regional specific, a unei alimentații sănătoase și a unor sisteme alimentare sustenabile, care să contribuie la eradicarea malnutriției.