Buletin informativ GRUI

Deputatul Victor Paul Dobre, președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Republica Azerbaidjan și senatorul Iancu Caracota, membru al Grupului, au participat la evenimentul care a fost organizat în ziua de 24 iunie de Parlamentul azer, sub egida Platformei Parlamentare Baku pentru Dialog și Cooperare.

Conferința a avut ca scop promovarea dialogului interparlamentar privind modalitățile de depășire a crizei și rolul parlamentelor în perioada actuală și în perioada post-pandemică. 

În intervenția sa, deputatul Victor Paul Dobre a subliniat că această pandemie a afectat puternic toate statele, a testat capacitatea sistemelor de sănătate și reziliența economiilor și, nu în ultimul rând, răbdarea și înțelegerea cetățenilor.

Președintele Grupului de prietenie și-a exprimat speranța că actuala pandemie va reprezenta o lecție importantă, remarcând că solidaritatea sporită în plan internațional contribuie la soluționarea problemelor de la nivel național. În context, a subliniat că România a trimis în SUA și Italia echipe medicale, a sprijinit Republica Moldova cu personal medical, echipamente și dispozitive medicale, precum și cu medicamente, și a oferit ajutor Ucrainei, contribuind astfel la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 în aceste țări.