Buletin informativ GRUI

Publicația face parte din campania UIP Parlamentele pentru planetă, care încurajează parlamentele să funcționeze mai ecologic și să-și reducă propria amprentă de carbon. În aceeași măsură, inițiativa invită parlamentele și pe membrii acestora să devină, prin puterea exemplului, lideri ai acțiunii climatice.

Lansată cu ocazia celei de-a 147-a sesiuni a UIP, campania are rolul de a ajuta parlamentele să elaboreze legi eficiente, să voteze bugetele necesare și să controleze mai bine activitatea guvernelor în domeniul schimbărilor climatice. În același timp, parlamentelor li se recomandă să se implice mai activ în procesele asociate Convenției-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice. Nu în ultimul rând, campania servește drept platformă pentru schimburi de bune practici parlamentare și va permite accesul la o bază de date cu legi, politici și date științifice referitoare la schimbările climatice.

Ghidul prezintă un set de 10 acțiuni prin care legislativele naționale, parlamentarii și personalul parlamentar le pot avea în vedere pentru promovarea unor parlamente mai ecologice.